Elefanten Donald

|
256px-Elephant_dans_la_pièce_(illustration_ChatGPT4_-_Dall-e3)_v2

I den offentlige debatt snakkes det iblant om «elefanten i rommet». Det er betegnelsen på en person eller en sak som alle vet er der, men som ingen snakker om.

Torsdag 30. mai ble det kjent at en enstemmig jury i New York hadde kjent USAs tidligere president Donald Trump skyldig i til sammen 34 tiltalepunkter i det som gjerne kalles «hysjpengesaken».

At en tidligere president i USA blir felt i en straffesak er i seg selv både historisk og sensasjonelt.

Den tidligere presidentens reaksjon er vel mer avslørende enn sensasjonell, men opplagt historisk, i all sin absurditet. Han reagerer som han pleier, med å idiot- og bandittforklare stort sett resten av verden, fra sittende president Joe Biden og videre nedover, blant dem både dommeren og samtlige jurymedlemmer.

Saken har selvfølgelig vært slått stort opp i store og små medier over hele verden, men med ett interessant unntak: Den kristne avisa Dagen i Bergen.

Jeg har i de siste 36 timene (pr. 1. juni kl. 10.30) vært innom avisas nettutgave en rekke ganger, mer for å se hva man skrev enn om man skrev noe om saken. Det siste tok jeg nemlig i utgangspunktet for gitt at man ville gjøre. Men i møtet med elefanten Trump råder den totale taushet i en avis som tidligere har skrevet svært mye om nettopp Donald Trump, like til det å foreslå på lederplass at han burde få Nobels Fredspris.

Så hva skyldes denne tausheten?

Det er ofte kort mellom konspirasjonsteoriene i Dagens spalter, og jeg skal – i hvert fall i første omgang – ikke bidra ytterligere til denne besynderlige flora. Men jeg undrer meg jo over hva det skyldes.

Dagen har nylig fullført en lengre serie med reportasjer om den vesle, lukkede sekten Samfundet, og på lederplass begrunner redaktøren hvorfor avisa har skrevet om dette.

Kanskje den neste lederartikkelen bør handle om hvorfor man ikke har skrevet om den elefanten i rommet som dommen mot Donald Trump representerer, eventuelt hvorfor man ventet så lenge med å gjøre det.

“Elephant in the room”.  ChatGPT 4.0 and Dall-e 3.0, Public domain, via Wikimedia Commons.

0 0 votes
Artikkelvurdering
avisa DagenDonald Trump
Abonner
Send e-postmelding når
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments