En uforståelig allianse mellom ytre venstre og ytre-høyre muslimer

|
rehman

Av Shakeel Rehman, tolk, samfunnsdebattant og nestleder i Senter for sekulær integrering.

Det dreier seg om håndhilse-saken, og en underskriftskampanje for å legge ytterligere press på rektoren, skolemyndighetene i Oslo og polikerne. Det er OMOD (Organisasjon mot offentlig diskriminering), partiet Rødt (representert ved Rødt Stovner) og Partiet Sentrum som nå slår seg sammen med det religiøse ytre høyre i Islamnet og Muslimbrødrene i Rabita, representert ved Basim Ghozlan.

Dette vil hindre integreringen og verdimessig tilpasning for våre unge.

Etter den nå mye omtalte håndhilse-episoden på en Oslo-skole i juni, måtte rektoren tilslutt beklage. Dette selv om det var unge gutter som utførte en slags kjønnsrasisme ved å ikke hilse på rektoren siden hun var kvinne.

At ekstreme islamistene engasjerer seg i etterkant, er slettes ikke overraskende. Det er de som er ideologene bak at enkelte ungdommer i dag ikke håndhilser på det motsatte kjønn.

Islamistene, sammen med Rødt og Partiet Sentrum, vil nå bruke en underskriftskampanje for å få kontakt med politisk ledelse for å legge press på skolen og lærere. Dette er typisk islamismen i Vesten som Muslimbrødrene følger hvor de får politisk makt uten bruk av vold.

De gjør det samme her i Norge som er blitt gjort i Pakistan.

Målet er å hindre liberale lærere i å arbeide aktivt mot islamismen og intoleransen. I Pakistan har de klart å få blasfemilover vedtatt, slik at fanatismen er blitt lovlig anerkjent. Radikaliseringen har dermed eksplodert med loven i hånd, som har ført til drap på lærere som har ytret seg mot intoleransen.

Jeg ser med skrekk på det som nå skjer i Norge. Fire av de åtte bak oppropet har pakistansk bakgrunn, noe som ikke overrasker meg på grunn av fundamentalismen og radikaliseringen der. Vi som er liberale og sekulære med pakistansk bakgrunn, er bekymret både i Pakistan og her i Vesten. Strategien for islamistene i Vesten er å skape splittelse i samfunnet med sine utdaterte verdier angående menneskesyn og demokrati. De representerer et religiøst begrunnet ytre høyre.

Objektivisering av kvinner fører til fordommer, og i verste fall vold mot kvinner når kvinnene krever frihet, uavhengighet og selvstendighet. At enkelte andre- og tredjegenerasjons unge idag ikke håndhilser, er en konsekvens av at det som blir presentert som hellig i disse bevegelsene egentlig er negativ sosial kontroll.

Først lærer islamistene våre unge kjønnssegregering og misogyni (fordommer og dermed hat mot kvinner). Dette har ikke noe med en Skaper å gjøre, fordi en Skaper eller Allah har ikke fordommer mot kvinner, men likebehandler alle mennesker. Deretter, når skolen sier i fra om at dette strider mot skolens praksis om likestilling og likeverd, så roper de ut om rasisme, denne gang for å ramme den omtalte rektoren.

Istedenfor å se kritisk på sine kjønnsrasistiske holdninger (kvinner er mindre verdt, de kan slås i ekteskapet, menn kan ha flere koner, kvinner har halvt vitnemål, kan tas som sexslavinner under krig) velger de å angripe rektoren. Islamistene har jobbet strategisk i 40 år i Norge allerede, og resultatet ser vi i form av dagens unge som ikke vil håndhilse.

Målet for islamistene og salafistene (de som vil tilbake til 600 tallets islam) i oppropet er langsiktig politisk, religiøst begrunnet makt, og underlig nok vil OMOD, Rødt og Partiet Sentrum hjelpe islamistene med dette.

Det paradoksale er at segregering av kjønn ikke har noe med Allah eller Skaper å gjøre. Dette er menneskeskapt, for å gi menn makt. Dette handler om å oppnå mannsdominans og mannssjåvinsme. Tro meg, vi som har bakgrunn fra mannsdominerte samfunn ser hva islamistene og salafistene holder på med. Også den norske majoriteten, som har historisk erfaring med religiøse mørkemenn og antifeminisme, bør klare å avsløre dette.

Objektivisering av kvinner har allerede ødelagt land som Pakistan og Iran, hvor kvinner nesten er som slaver å regne. Voldtekter blir relativisert, for eksempel ved å angripe kvinner for å ha vært for lettkledde og ute til feil tid. Etter min mening er både Rødt, OMOD og Partiet Sentrum i ferd med å hjelpe islamistene i å nå sine mål.

Det er på tide at OMOD velger ny ledelse, med mer flerkulturell kompetanse. Også Rødt og Partiet Sentrum bør se nærmere på seg selv og ta et oppgjør med krefter intern som forsøker å snu ting på hodet – og støtter islamister som lærer våre barn kvinnefiendlige og antidemokratiske verdier og holdninger.

Jeg har også en appell til Antirasistisk Senter, som på eget initiativ vil forfølge rektoren istedenfor å veilede ungdommene om likeverd.

Dessverre har vi i dag flere sentrale maktinstitusjoner som svikter unge med minoritetsbakgrunn, og i stedet overlater dem til ekstreme religiøse grupper på ytre høyre.

En versjon av dette innlegget er også publisert i Nettavisen.

0 0 votes
Artikkelvurdering
Abonner
Send e-postmelding når
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments