Hvorfor tier ledere i den islamske verden når det er Kina som står for forfølgelsen av muslimer?

|

Muslimske ledere raser over israelernes undertrykkelse av palestinerne, og fordømmer islamofobi i Vesten. Kinas brutale forsøk på etnisk rensning i Øst-Turkestan er de derimot overraskende komfortable med. 

Av Usman Asif, samfunnsdebattant

Det som skjer med uyghurminoriteteten i Kina er folkemord. Det er institusjonalisert slaveri, voldtekt, tortur, sterilisering med formål å degradere et folk med deres kultur og tro.

Dette er også vidt kjent og ikke en overraskelse – for hver rapport blir det bare tydeligere hva som blir forsøkt holdes under radaren.

“Muslimsk solidaritet”

Det spesielle her er også hvor tydelig såkalt “muslimsk solidaritet” fungerer når det gjelder politiske konflikter verden rundt.

Mens EU, vestlige land og USA har vært tydelig på å fordømme Kina – innafor de begrensninger som foreligger, og som muligens vil bli enda sterkere i sin respons – så har muslimske land vaklet og prøvd å dysse dette hele ned. Spesielt fra de som fortiden prøver å fremme seg som beskyttere av “muslimers interesser”.

President Erdogan som så ofte snakker om islamofobi i Vesten, eller om arabiske våren i Egypt og Syria (som han har forrådt i relasjoner med Putin) mente at Muslimer i Kina har det fint og lever lykkelige liv. Det har også vært frykt fra uyghur flyktninger i landet om å bli deportert til tredjeland som igjen sender dem til Kina.

Imran Khan, som snakker om muslimers rettigheter i Kashmir og ellers i India, mener at han 1) ikke har hørt om det som skjer i Kina, for så 2) si at han snakker med dem under hånden fordi de trenger respekt, og 3) at de er fornøyde med hva Kina gjør etter å ha fått garantier for at ting går bra der. Dette er løgn.

Kronprins bin Salman mener at Kina er i sin all rett til å kjempe mot terrorisme og at dette er bra tiltak for å vende folk fra ekstremismen.

Ali Khamenei mener at Kina kjemper mot “wahhabi” islam og at de er i sin fulle rett til dette.

Palestinerne under bussen

Når disse lederne har livesendinger med tårer og sinne over hva som skjer med Palestinerne og Kashmirerne så vit at det er populistisk opportunisme. Hvis Israel eller India hadde hatt like mye økonomiske muskler som Kina, så hadde vi sett lignende kuet holdning i de tilfellene. Vi har sett hvordan selvinteresser har medført at araberlandene kjørte palestinerne under bussen.

Mens dette skjer – så blir uyghurkvinner tvangssterilisert, voldtatt og torturert – familier blir brutt opp og satt til tvangsarbeid. Dette er systematisk og villet politikk, og enhver som nekter for dette er med på PR-apparatet som myndighetene ønsker å ha med på sitt lag. Slikt funker desinformasjon, det funket med propaganda om at syrerne er terrorister som våger å gjøre opprør

Dette innlegget ble opprinnelig publisert på Usman Asif Facebook-side. Temaet for denne teksten er også tema for denne episoden av Minaretpodden som Usman Asif står bak.

Forsideillustrasjon: Uigurer demonstrerer utenfor FN-bygningen i New York. Av SFT HQ (Students for a Free Tibet).

0 0 votes
Artikkelvurdering
Ali KhameneiBin SalmanErdoganUyghur
Abonner
Send e-postmelding når
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments