Koronaskepsis i karismatiske kirker

|

Frykter myndighetene at teologisk og sosialt avvikende menigheter skal spre koronaskepsis om de får åpne igjen?, spør Levi Fragell. 

Foto: Even Gran

Av Levi Fragell, tidligere styreleder og generalsekretær i Human-Etisk Forbund

Vil korona-krisen endelig bidra til en forståelse av hva som er de alvorlige realiteter i vårt forhold den økende utvikling i den globale «nykristendom» – i Norge representert ved karismatiske og fundamentalistiske varianter, fra Visjon Norge til Partiet De kristne?

Biskop Kari Veiteberg argumenterte onsdag i Dagsnytt 18 varmt for åpne kirker – og at kirken forskjellsbehandles sammenlignet med butikker og lignende. Dette mente hun var viktig blant annet i omsorg for ensomme og isolerte kirkemedlemmer i romslige lokaler med betryggende smitteregler. Men det var ingen løfter å få fra minister Kjell Ingolf Ropstad.

Fornektelse av pandemiens realiteter

Kan det henge sammen med andre grunner enn de som ble nevnt? For eksempel: Kravet om likestilling for trossamfunn ville åpnet dørene også for teologisk og sosialt avvikende menigheter over hele landet. Kirker som i flere land har skapt katastrofer i Guds navn ved å fornekte realitetene ved pandemien som herjer. Effekten av denne fornektelsen som lever i dette kirkeliv har hatt dramatiske følger for pandemien i flere land, som Brasil og USA.

En av den karismatiske verdenskirkes «største» ledere, Guillermo Maldonado (med 800.000 følgere på nettet) sprer over hele verden at korona-vaksinen kommer fra helvete. Maldonado – med sin megakirke i Florida – «har en høy stjerne i deler av kristen-Norge» ifølge blant annet det kristne nettstedet Søkelys. Guillermo er også en av Jan Hanvold og Visjon Norges viktigste internasjonale støttespillere. Hanvold uttalte blant annet også i fjor at korona-pandemien var bygget på en løgn, og ble også i fjor dømt til å betale 250 000 kroner i bot for å utnytte «…befolkningens frykt for å bli smittet av koronaviruset».

Mye å svare for 

Den norske kanalens partnere, venner og legitimerende bidragsytere får mer og mer å svare for. Burde ikke nå ansvarlige organer som Norges Kristne Råd omgjøre den godsnakkende og legitimerende dialogen til en kraftig korreksjon?

 

 

0 0 votes
Artikkelvurdering
Abonner
Send e-postmelding når
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments