Tatoveringer tiltrekker demoner

|

Tatoveringer kan ha større konsekvenser enn ødelagt hud, og er ikke noe en bør leke med, mener Christian Paaske.

Av Christian Paaske

Stadig flere synes kroppen må forskjønnes med tatoveringer. Det er blitt mote og en konkurranse i selvhevdelse. Ikke alle er like begeistret. Tatoveringer særlig med destruktive motiver kan ha langt større skadevirkninger enn ødelagt hud, men gi fysiske og mentale skader tatoveringsbransjen ikke vet om. Tatoveringer kan være en lek med krefter en ikke bør spøke med.

Engangsmaleri for livstid
Mange betaler i dyre dommer og går gjennom et smertehelvete for å ødelegge ellers vakker hud. Ropet om oppmerksomhet er tydeligvis høyere enn verdsettelse av kroppens naturlige skjønnhet, men ofres til fordel for en skjult forakt for kroppen. I en slags misforstått selvforherligelse og egotripp reduseres kroppens mest følsomme og delikate organ til et lerret og engangsmaleri for livstid.

Før var tatoveringer mest forbundet med fulle sjømenn. Slike tatoveringer hadde sin egen sjarm. Motivene var ofte enkle som hjerter og navnet på kjæresten. Ofte møtt med beundring på badestranden og var et statusmerke for at de hadde vært til sjøs. Nå har tatoveringer tatt helt av. Noen nøyer seg med en diskret utsmykning for å markere litt individualitet og personlig stil. Andre knuser sparegrisen og investerer i mer heldekkende tatoveringer på store deler av kroppen.

Det gjør også vondt å bli tatovert, litt som å få huden skrapt opp av ru asfalt. Så graden av tatoveringer har også en betydelig macho-faktor omvendt proporsjonal med forekomsten av naturlig hud.

Ikke alle er begeistret
Selv om slike dekoreringer er noe de fleste mødre, bestemødre og svigermødre kan styre sin begeistring for, er konsekvensene nok større overfor fremtidige arbeidsgivere. Med en svær edderkopp tatovert på halsen, eller en slange eller øgle over skjortekraven vil nok en del jobber bli uaktuelle for all framtid.

Det mer alarmerende er dog valg av motiver. Svært mange ser ut til å ha en egen tiltrekning til reptiler, krypdyr, slanger, djevler og demoner. Hodeskaller og andre dødssymboler er også populært. Død, fordervelse og destruksjon er enda et uttrykk for tøffhet og den allerede omtalte macho-faktoren. En dominerende del av tatoveringer ser rett og slett helt jævlige ut.

En farlig lek
Demoner og djevler finnes imidlertid også ut over fantasiens verden. Vi er ikke alene og det vrimler av skapninger på andre eksistensplan enn vårt. Ikke alle disse skapningene er snille. Slik naturen inneholder rovdyr gjør lavere eksistensplan det også. De er ikke synlige på samme måte som vi ikke kan se radiobølger, eller se elektromagnetiske bølger utenfor lysspekteret, men det betyr ikke at de ikke finnes.

Ved å dekorere kroppen med bilder av djevler og demoner og gjøre dem til personlige idealer stiller en inn på deres frekvens og kroppens finere energisystem kan fange opp slike negative demoniske krefter. Slik vi trenger mat, er demoner også sultne og trenger energi for å leve. Deres foretrukne mat er menneskelig energi i form av negative følelser. Når de finner seg en vert fester de seg, suger livskraft og langsomt infiserer tankelivet i stadig mer negativ retning for å bli en god «matprodusent». Om en ender tappet for energi, mentalt forstyrret, deprimert, aggresiv, utsatt for vold eller selv blir en voldsutøver kan det være tegn på at demonene overtar styringen av sinnet. Dette er mulige skadevirkninger tatoveringsbransjen sjelden informerer om. Kanskje det er på tide at de gjør?

Dette innlegget ble opprinnelige publisert på Christian Paaskes blogg, og er gjengitt her med tillatelse. 

Religioner.no lenker:

I «Aktuelle meninger» presenteres mangfoldet av meninger i tros- og livssyns Norge og Norden. Ytringene gjenspeiler enkeltpersoner eller organisasjoners meninger, og er derfor ikke konfesjonelt- eller politisk nøytrale.

 

0 0 votes
Artikkelvurdering
demonernyåndelighettatoveringer
Abonner
Send e-postmelding når
72 Kommentarer
Best likt
Nyeste Eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Kelvin

https://www.instagram.com/p/BXvbisMDWdi/?taken-by=grindesign_tattoo

Hva tenker du om dette?
Jeg tror personelig han har en like sikker vei mot helvette som meg og deg, Christian Paaske.

Valsin

Dette er satire ikke sant?
Det må være satire, for så dum er det ikke mulig å bli uten å gå inn for det :-O

Gnomskalle

Vi får bare håpe, jeg for min del ser frem til å stifte nye interdimensjonale bekjentskap ???

Tore Hansen

Hvorfor skulle dette være satire ? Hørt om flere som faktisk tror på Gud, Jesus og de andre dyra i Hakkebakkeskogen

Dwarfie24

Tore Skjønner ikke hvorfor du må sette folks livssyn i samme bås som eventyr? Er litt respekt for andre litt for mye å be om?
Med det sagt Paaske bruker fine ord, men han sier ikke noe som er verdt å høre på. Hverken her eller andre steder.

Tore Hansen

Så du mener at jeg skal ta hensyn til humørløse sykinger som tror på Gud ? Det har gjennom historien vært noe sånt som 6000 Guder på denne kloden, og til forskjell fra de 5999 andre så eksisterer din ?

Tror ikke det gitt

Dwarfie24

Hm, både ja og nei. Gud eksisterer men bare for meg personlig. Altså at G ikke er en objektiv sannhet. Jeg prøver ikke å si at tro på det, bare det at ikke fortell andre hva de skal tro. For da gjør du samme ting som de fanatiske tullingene.

Hans Magnus Nedreberg

Sjekk bloggen til Paaske. Søk på ordet “flat”. Kanskje han tuller, men jeg er en smule betenkt.

Gnomskalle

AHA HA HA HA HA HA HA… HA HA HA HA HA For en brødgjøk ?????

Ina

Dette må være tull? Det finnes vel ikke slike mennesker?

Ina

Dette må være tull?
Finnes det slike mennesker?

Hans Torvaldsen

Christian Paaske er forfatter hos Nyhetsspeilet. Da er han diskvalifisert som troverdig meningsytrer i utgangspunktet. I tillegg tror han at jorden er flat. Av og til bør folk beskyttes mot seg selv.

Tittan Dropkick Kittelsaa

Jeg har skrapt huden langs asfalt og jeg har tatovert meg flere ganger. Helt ærlig: Jeg vil heller tatoverte hele kroppen en å skrape mer hud langs asfalt!

tigerfelixsis

Enig

Tård Øksnes

Me kan måle og lese av radiobølger og elektromagnetisme, í motsetning til feberfantasiene til artikkelforfattaren. Ein vesentlig detalj som tydeligvis har blitt overdøvd av alle vrangforestillingene hans.

Cecilie Kristensen Lie

Hva med personer med englemotiver da? Tiltrekker vi oss engler?

Erland Nettum

Jepp.

Jon Inge Teigland

Hva med de som har tatoveringer av nakne damer med store bryster? Tiltrekker de seg nakne damer med store bryster?
Og et helt annet spørsmål som ikke har noe med det forrige spørsmålet å gjøre: Hvor snart kan jeg få en time hos en tatovør?

MULTITASK

Samme med dyr.

Iver Solhaug

Jeg tror Paaske muligens er en smule på bærtur (igjen). Kanskje forfatteren kan svare opplysende og oppklarende på følgende spørsmål:

Er det ikke en smule påfallende at de som hevder å bli hjemsøkt av ånder, djevler og demoner – er identiske med dem som i fullt alvor tror på tøvet?
Hvorfor rammes aldri ikke-troende, rasjonelle mennesker av uvesenet?

Jon Inge Teigland

Jeg er GRUNNLEGGENDE uenig i at Paaske er på bærtur igjen.
For å kunne være på bærtur igjen, så må man først ha kommet tilbake fra den første bærturen. Så jeg tror nok heller at Paaske er på en enkelt svært lang og livsvarig bærtur.

HipHopHuet

HAHAHAHAHA, fantastisk

bigminime

må være på sopp-tur. ikke bærtur

Lars Erik Madsen

Salvador Dali hjemsøker meg om natten…….

Egil Holmefjord

Satan is god

Ingar Thomassen

Nok et tilfelle av religiøs sutring og fingerpeking for å fremheve sin egen elitiske fortreffelighet. Står det ikke noe i Eventyrboka om at det også er en “synd”?

Arild Balog

Jeg har flere tattoveringer!
Akkuratt da jeg leste dette kjente jeg det prikket i huden min.
Det kan være jeg er solbrent, men mest sannsynlig er det Hastur, Furfur eller Belphagor som prøver å komme seg inn i kroppen min og besudle sjelen min for all tid!

Send forbønn!

HJELP

MULTITASK

At du nevner forskjellige demoner på rams viser vel litt at i det minste at du er betatt av D… 😛

Dwarfie24

Kanskje invitere dem inn på te og kaker? Det kan jo bare være at de vil vekk fra kulden. Demoner har også følelser (hvis de fins). Nope jeg er ikke besudlet av dem selv heller, og nei argumentet om at en som er kontrollert av demoner alltid lyver er ikke særlig godt.

Anita W Hansen

Man får bare gå ut fra at Christian Paaske har møtt djevelen da, og ergo vet at den virkelig ser ut slik tatovører, illustratører og Walt Disney har “skapt” dem. Trodde vi snakket fantasifigurer her, men på den annen side…

Jon Inge Teigland

Det jeg synes er mer interessant er at han har studert kostholdet til demonene. Da må han ha brukt mye tid hos dem, og studert dem nøye. For vi må jo kunne stole på at han har belegg for å komme med slike detaljerte uttalelser, ikke sant?
Det er vel ingen som tror at han lyver og finner på ting?

Jan-Kjetil Jess

Fint at folk tør å ta bladet fra munnen, altså! ‘Om en ender (…) utsatt for vold (..) kan det være et tegn på at demonene overtar styringen av sinnet.’ Ja, hvorfor skal vi skylde på gjerningsfolk? Det er vel her som i voldtekt; offeret har ansvaret? La oss for all del fremme slikt tull. Takk fanden for at tullinger som Paaske tør å vise hvor tullete de er!

Lenge leve pisspreik og lenge leve pisspredikantene!

Goir

Tror faktisk det IKKE er satire. Noen mennesker er bare så uinformerte/uintelligente,samt hjernevasket. Ganske skummelt.

Jon Inge Teigland

OOOooooo Kinky… Tror du hun har pisk?

Holger Lockertsen

Jo, den var fin. Kor kan eg få kjøpt ein sånn?

Jon Inge Teigland

Ser ut som om den vil tiltrekke seg … eh … Cthulhu?

Harald Pettersen

Kanonbra .

Kristoffer

Håper virkelig dette her bare er tull!! Har masse viking tatoveringer+hodeskalle osv, men kan underskrive på at jeg er en av de snilleste roligste personene du man møte!

Bandolino

Hjelpes…

Dvevelmul

Dette virker virkelig som en Harri poster!

Øystein Vare

Men hva om det er noe i det Paaske skriver da?

Øystein Vare

Men hva om det er noe i det Paaske skriver da?

Tove Braathen

Hvordan vet herr Paaske at det gjør vondt å tatovere seg? Som og bli skrapt opp på ru asfalt?kjenner ikke den følelsen igjen. Men viss han føler det slik. Hvor mange tatoer har han

MULTITASK

Og jula varer helt til påske… Da skal det selvpines. Omtrent på lik linje dem som sykler forskjellige tours 🙂

Tyr Bakkeid

Det meg faen hakke ta UBEGRIPELIG at religion er så utbredt og akseptert i samfunnet…

León De la Frontera

Jeg tenker man tar med seg disse demonene når man er innom SMERTEHELVETE som Paaske så fint beskriver.
Aua!

Christian Paaske

Ved gjennomlesning av de fleste kommentarene her, ser skadevirkningene av tatoveringer ut til å være verre enn jeg trodde. Graden av stupiditet i den en-dimensjonale, den fysiske verden er alt som finnes, er skremmende. Snart er det bare zombier igjen, av ensrettede slaver ute av stand til å følge annet enn politisk korrekte moter diktert av massemedia, og selvsagt ute av stand til en eneste selvstendig og kritisk tanke. Når noen mener noe annet enn deg, la det vekke nysgjerrighet og undering – det er en moden respons, fremfor straks å hyle skjelsord og hoderysting med fare for nakkesleng.

TheaJohnsen

Dette var fullt av hykleri og selvmotsigelser. Du gir jo ikke akkurat alle de som har en annen mening enn deg, noen pene karakteristikker her. Kaller folk for zombier og selvopptatte oppmerksomhetssøkere som ikke evner seg en kritisk tanke. Kjenner du egentlig noen med tatoveringer eller er dette en mening du har gjort deg opp ut av det blå? Det er ikke rart du får en slik respons. For det du har skrevet her er bare en masse fordomsfullt fjas hvor du drar en stor gruppe mennesker under samme kam og stiller deg til doms over disse. Og da begynner folk å lure på om du er seriøs eller ikke. Evnen til kritisk tenkning er å kunne se ting fra et annet perspektiv enn det man har gjort deg opp på forhånd. Og der feiler du ganske hardt selv.

León De la Frontera

Det er tungmetaller fra Babylon som trenger seg inn i hjernen…

Harald Pettersen

Menneskene har tatovert hverandre i ti tusenvis av år , du har fått med deg det vel ? .

Iver Gørtz

Helt klart satire !! 😀 Ingen kan være så selvmodsigende og samtidig mene det alvorligt.

Espen Moe

Paaske, bare fordi folk her ikke mener det samme som deg og mener du er helt på viddene både med dette og flat-jord sludderet ditt, betyr ikke at de er blottet for kritiske tanker.

Christian Paaske

Nei sikkert ikke – men blottet for argumenter i hvertfall

Galen Absalom

Det er ikke mulig å argumentere mot sånt vissvåss som dette 🙂 Blir det samme som om noen sier at “Havet er rødt”, jeg kan si at “Nei det er Blått”, men jeg kan ikke “bevise” det.

Tård Øksnes

Paaske, du er rett og slett ikkje frisk. Det er så enkelt som det. Du er ein vaksen mann með fantasivenner som, uten det minste fnugg av bevis, påberoper deg kunnskap om alle mennesker med tatovering. Og så er du frekk nok til å kalle oss stupide, trangsynte og slaver? Du har lest ei bok som du baserer heile livet ditt på og avviser kategorisk alle fakta som motseier fantasiene dine. Dette er ikkje handlingene til ein frisk person, Paaske, og eg håper du får den hjelpa du så sårt treng.

Harald Pettersen

Vi får være glad at vi har deg , som kan styre oss inn i de rette tankebanene mener du vel Paaske ? . Du er forsåvidt feil person til å diskutere stupiditet-er , har du blitt kjent med en jøde siden du angriper kropps-kunst ? .

Erik Thorstensen

Harald: Hva mener du “har du blitt kjent med en jøde siden du angriper kropps-kunst”? Diskusjonen om tatoveringer og jødedom har foregått en stund, http://www.nytimes.com/2008/07/17/fashion/17SKIN.html, og flere jøder lar seg tatovere.
Det er en sak at det finnes (en rekke) jødiske religiøse talspersoner som hevder at jødedom og tatoveringer går dårlig overens, http://www.huffingtonpost.com/rabbi-evan-moffic/can-jews-have-tattoos_b_5484367.html, men en annen sak er hva jøder selv velger å gjøre.

Harald Pettersen

Har tenkt en stund (etter jeg så kommentaren din for 60 sek siden ) , og kan verken huske eller se at jeg noe sted har henvendt meg til deg Erik . Jøder blir ikke begravd etter de rette skikker (troende jøder) , om de har tatovert en prikk på huden , der kommer jøden inn . Ellers trives jeg med å tatovere , etter snart 40 år med maskiner å farge . Har du tatovert deg ? .

Linn Yvonne Bjørnewall

Understreker her kirkens utstrakte bruk av lignende bilder. Om det henger i et kirkelokale eller er tattovert spiller fint lite noen rolle. Det er vel tankens kraft slike vesen da ville være ute etter. For ikke å snakke om hvordan slike ting blir holdt i live når det er sønsagspreken. Så om kirken snur på flisa og sender noen gode vibber så går det sikkert bra ?

Erlendos Amigo

mennesker i dag har desverre ekstremt lite kunnskap… forundrer meg ikke. (mye distraksjon og altfor mye jobbing og lite tid til kritisk tenkning og sette seg ned med research). bruk tid på fenomenet archons… !!! så skjønner dere og hvorfor eliten og de okkulte kreftene i verden latterligjør sannheten gjennom media,hollywood og repeteringsmønstre.. lavfrekvent vesen,mind parasiites,archons e ett fenomen folk bør sette seg ned med… kalles og jinn..

Jomar Bakkeli

Jeg stoler ikke på en kristen som bruker briller. Hvis Gud mente du skulle se normalt ville han skapt deg med normalt syn. Med å bruke briller åpner du øynene for alskens ondskap som får direktetilgang til hjernen! Fort deg Paaske, kast brillene og lev som Gud mente før det er for sent!

Erik Thorstensen

Først, det synes som om Paaske har et poeng når han skriver at tatoveringer kan innvirke på jobbmuligheter. Forskere finner at tatoveringer kan redusere tillit til fagfolk
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0969698915301247
Dernest så er påstanden om demoner etc helt udokumentert. I tillegg til å være en noe merkelig hypotese, ser jeg ingen grunn til å tro at den er sann.
Tatoveringer var tema for noen artikler i Deutsches Ärzteblatt international, https://www.aerzteblatt.de/int/archive/past?heftid=6055, samt for en JRC-rapport (Joint Research Centre), https://publications.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/e08d57a8-4fd0-11e6-89bd-01aa75ed71a1, samt en nylig utgitt litteraturgjennomgang, https://link.springer.com/article/10.1007/s12016-016-8532-0
Den sistnevnte skriver om tatoveringer: “Currently, adverse reactions are relatively rare and generally unpredictable and predominantly include immune-mediated reactions and skin infections.”
JRC-rapporten påpeker at det trengs en rekke reguleringstiltak, og at kjemikalier i tatoveringsblekk kan være skadelige (se s. 2). Den rapporterer videre at “As several adverse reactions linked to tattoo removal were registered in the last years,
more studies on the techniques employed for tattoo removals are required.” og anbefaler at det utvikles tatoveringsblekk som er lettere å fjerne (84).
Enhver som har lyst til å fordype seg i de kulturelle sidene ved tatoveringer kan fråtse i https://scholar.google.no/scholar?q=+tattoos+culture+&btnG=&hl=en&as_sdt=0%2C5

Tård Øksnes

Er ein liten forskjell mellom dei kulturelle stigmaene ved å ha tatoveringer og evt allergiske reaksjoner eller forgiftninger som kan oppstå og det å påstå, i fullt alvor, at dei påkaller demoner.
Dette er ein veldig vanlig taktikk blant personer som vil overbevise folk om eit absurd standpunkt. Dei tek med allereie kjente fakta rundt temaet for så å komme med påstanden dei prøver å overbevisa deg om. Dette for å skapell ein falsk link mellom legitim forskning og fakta og ka det no enn er for eventyr dei prøver å få deg til å godra.

Remi Sølvberg

Kjære Christian Paaske.
Du skriver på din blogg en artikkel om at Tatoveringer tiltrekker demoner. Jeg forstår ut ifra det jeg leser at du ikke deler mitt syn på kroppskunst. At vi er uenig Paaske for være greit, men jeg falt for fristelsen, som representant for Tattoo Norge, å gi deg et svar.
Du sier: Tatoveringer særlig med destruktive motiver kan ha langt større skadevirkninger enn ødelagt hud, men gi fysiske og mentale skader tatoveringsbransjen ikke vet om.
La meg først informere deg om at informasjons nivået i dagen tatoveringsbransje, aldri har vært større. Så må jeg kommentere det medfører riktighet at tatoveringer er pigment stukket inn i hud, som da i form at tatoveringer er arret hud, kan defineres som ødelagt hud, men jeg vil allikevel motsette meg dette. Tatovert hud har akkurat de samme funksjonene som «urørt hud», da kroppen og særlig huden har en enorm evne til å restituere seg.
Paaske har vel fortsatt ikke skrubbsårene fra han var barn på knærne?
Så finnes det selvfølgelig måter og ødelegge huden på gjennom tatovering, dagens tilgang på utstyr til personer uten kunnskap om faget, les; hjemme studioer., er et problem vi profesjonelle tatovører tar meget alvorlig. Men det er vel ikke det du er opptatt av….
Utsagnet ; Ropet om oppmerksomhet er tydeligvis høyere enn verdsettelse av kroppens naturlige skjønnhet, men ofres til fordel for en skjult forakt for kroppen, er jeg også uening i. I min hverdag hjelper jeg derimot en mengde mennesker med å føle seg bedre, markere milepæler i livet, hedre venner og kjente, fortelle historier og gi dem bedre selvtillit. Kroppen er vårt tempel og voksene mennesker må få lov til å male på dens lerret uten at det har med selvforakt å gjøre. Jeg kjenner også at jeg som yrkesmann blir en smule provosert av setningen; En dominerende del av tatoveringer ser rett og slett jævlig ut.
Så til selve kjernen i dine påstander. Tatoveringer tiltrekker seg demoner. Jeg syntes personlig denne påstand er ganske drøy. Så må jeg si det med en gang: jeg er selv ateist. Selvom jeg ikke fornekter at det er mer mellom himmel og jord en jeg aner. Men dette gjør jo at jeg setter spørsmålstegn ved; Demoner, Engler, en allmektig og dømmende Gud, Satan også videre.. Jeg har ihvertfall ikke i mitt liv sett fellende bevis for at f.eks demoner finnes. Og om demoner virkelig finnes og virker in i vår hverdag, ser jeg ingen bevis på at det går dårligere med dem som portretterer demoner og onde vesener. Dette må du bevise herr Paaske, før du kan si at det er sånn det er. Om du ikke gjør det blir det isåfall en tvilsom påstand.
Det er klart at vi som tatoverte mennesker kan la oss påvirke av våre motiver. Og her kan det slå begge veier, er en tatovering et produkt av en dårlig beslutning, eller er dårlig utført – Ja, så klart dette kan påvirke eieren av tatovering i en dårlig retning. Men å tilkjenne demoner makt i en slik sammenheng blir noe fritthengende og tynt.
Jeg mener at det er du og dine meningsfeller som gir demoner energi og livsgrunnlag, ikke meg som utøvede kroppskunstner. Og de mennesker du omtaler som besatt av djevelen eller demoner, virker for meg som mennesker med psykiske problemer og sinneproblematikk. Hvordan kan du tillegge tatoveringene deres skylden uten statistikk og vitenskaplige bevis?
I Mosebok 19:28 står det: Dere skal ikke rispe dere opp på kroppen i sorg over en som er død, og ikke brenne inn skrifttegn på dere. Jeg er Herren.
Denne loven er kanskje den som utslettet europeisk tatoverings kunst i flere hundre år, og rev opp ur europeerens tatoverings ritualer da pave Hadrian utsagte en bule i år 787 som forbød denne hedenske skikk.
Som du forstår Paaske føyer du deg inn i rekken av kristne som prøver å angripe min religion , mitt levebrød og det er derfor jeg må svare deg. Måtte dine ondsinnete intensjoner falle til jorden, jeg håper du i framtiden holder deg til å skrive om du kan noe om.
mvh
Remi Sølvberg
leder
Norsk Tattoo Union

Muhammad

YES.

nikolas puzio

ja jeg enig

Pål Mathiesen

Artig å lese, at en med mentale problemer advare mot at tatoveringer kan gi mentale problemer…..

fornuften22

Tatoeringene er etter min mening mest syptomer på noe, men når de tatoerte finner ut at de gjorde store og dumme feil, og at de var umodne og ga etter for gruppepress og barnslige impulser, kan anger og sorg gi mentale problemer og muligens en del mental sykdom.
Mange av de tatoerte er så dumme og primitive mennesker at det neppe er selve totoeringene på hud som er de største farene og problemene for de.

Men tatoeringene sender ut signaler om primitive holdninger, og slik at synet av taoeringer vil fungere som ett signal som tiltrekker kriminelle folk og gale folk og dumme folk, som da oftere og lettere kan søke kontakt med tatoerte mennesker.

fornuften22

Retting : Tatoeringene er etter min mening mest symptomer på noe

fornuften22

Tatoeringer på norske borgere i NoregNorge er dumt og primitivt og dum og dyr mote.
Det er samtidig et tydlig kunnskapshat og et signal til andre om at her er det en primitiv person.
Det er også et signal til andre om at her ser du en veldig impulsiv person og en person uten integritet og uten dannelse og uten folkeskikk og en som er lett å lede.
Så et det et bevis på umodenhet og på ekstremt dårlig smak angående form og farge.
Mange av motivene på tatoeringer er på et lavmål angående form og farge og motiv.

Skip og anker og tradisjonelle tatoeringer på eldre sjøfolk kan være greit nok.

Sjøfolk ble ofte tatoert som en del av et yrkesfellesskap og på grunn av en tradisjon i sjømannsyrket.
Det vil jeg ikke kalle primitivt fordi det kan gjelde et signal om samhold og tradisjon i ett bestemt yrke og et signal om yrke på havet og besøk i havner i land langt borte.