Vi kan ikke slutte å bry oss

|

Dersom man sier eller gjør noe ekstremt møter man normalt sett sosiale sanksjoner fra omgivelsene. Det gjelder både i arbeidslivet og privat, men ikke på internett. Der kan man istedet finne sammen med stemmer som er like ekstreme som en selv. Operasjon Askeladd er et prosjekt som tar sikte på å fylle rollen som den digitale nabokjerringa og vise at heller ikke internett er en frisone for hatefulle ytringer. 

Denne erklæringen ble opprinnelig publisert på Operasjon Askeladds facebookside

askeladden.ivocaprino

Av Operasjon Askeladd.

Du er sint. Du er rasende på oss. Dere liker ikke at meningene deres blir lagt ut i andre fora, men vi kan ikke slutte, vi kan ikke la være å engasjere oss. Vi kan ikke slutte å bry oss.

For dere skal vite at vi er homofile, vi er jøder, vi er muslimer og vi er afrikanere. Og hver gang dere åpner munnen deres eller trykker inn CAPS LOCK på tastaturet, så blir vi enda mer homofile, jødiske, muslimske og afrikanske. Det er ikke bare minoriteter dere angriper, det er våre verdier, verdier som gjorde dette landet til ett av verdens beste land å leve i. Deres verdier, derimot har bare holdt Norge tilbake. Det er dere som er ansvarlige for at ikke mulighetene er så like som de kunne vært.

Vi er alle minoriteter, men enkelte har en fordel, vi kan skjule vår afrikanskhet bak vår hvite hud, vår religion med vårt manglende skjegg og hijab. Vår legning skjuler vi ved å være tiltrukket av folk av motsatt kjønn. Vår jødiskhet skjuler vi ved å ikke bære davidstjernen. Det kan ikke de andre. Andre afrikanere kan ikke skjule sin hudfarge når de forsøker å slippe inn på nattklubber, muslimer kan ikke skjule sitt navn på jobbsøknaden, og selv om homofile og jøder kan skjule seg litt lettere, er det likevel mulig å finne ut av. Jenter fra Asia og Afrika blir beskyldt for å være prostituerte, jenter med hijab blir kalt fødende tannhjul i det store maskineriet som islamliserer vesten. Og medmennesker med toppkarakterer får ikke jobb, bare fordi de er litt mørkere i huden, eller et har annet navn enn oss/deg. Våre brødre og søstre blir ikke behandlet med den respekten de fortjener, og det aksepterer ikke vi.

Du angriper ikke minoritetene, du angriper oss. Liker du ikke asylsøkere? Da liker du ikke oss. Liker du ikke muslimer, ikke bare de mer ekstreme, men også vanlige, moderate muslimer? Da avskyr du oss. Du spytter på våre verdier, og det tar vi ikke lett på. Dere som sprer hat, dere skal vite at vi følger med på dere. Vi følger med og vi dokumenterer.

Ikke kall afrikanere aper, ikke kall homofili en perversjon, ikke spre antisemittiske konspirasjonsteorier og ikke si at du vet hvordan andre tenker fordi du har plassert dem i en gruppe.

Vi tror ikke på vold, men vi tror på avsløring. “Aldri glem, aldri tilgi” er et yndet kamprop i visse miljøer, det er det ikke hos oss. Vi tilgir. Vi glemmer. Vi ønsker at du skal bli fri fra ditt irrasjonelle hat, et hat du sikkert har hatt gode grunner for, men som det nå er på tide å gi opp. I det øyeblikket du angrer har vi glemt og slettet. Vi tror ikke på hevn, vi tror på tilgivelse.

Kritiser gjerne regjeringens asylpolitikk, vær gjerne kritisk til Israels politikk, kjemp gjerne imot ekteskap mellom folk av samme kjønn, og ekstreme muslimer. Men vær så snill å gjør det sivilisert. Ikke kall afrikanere aper, ikke kall homofili en perversjon, ikke spre antisemittiske konspirasjonsteorier og ikke si at du vet hvordan andre tenker fordi du har plassert dem i en gruppe. Dette er ikke akseptabelt, og nå har vi fått nok. Vi vil gjøre hverdagen din litt mer ubehagelig, men du skal vite en ting, de gruppene du fordømmer vil uansett ha det verre. At vi avslører deg vil ikke ha i nærheten så stor negativ effekt som ditt hat mot forskjellige minoriteter. Derfor får du ingen sympati fra oss, den reserverer vi for andre. Men vi hater deg ikke, vi ønsker bare at du skifter syn.

Verdiene vi i bekjenner oss til i Norge i dag har vi kjempet for, vi har debattert og informert og i noen tilfeller forsvart. Dere tror dere forsvarer norske verdier gjennom deres hat, i praksis er det få påstander som er fjernere fra sannheten. Det er ikke muslimer eller innvandrere som tråkker på det norske, det er dere, og dette aksepterer vi ikke. De norske verdiene setter vi alt for høyt til at vi kan la dere slippe unna med alt det hatet dere sprer.

 Religioner.no lenker: 

0 0 votes
Artikkelvurdering
Abonner
Send e-postmelding når
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments