Agenda X

|

 I denne månedens spalte forteller Yousef om sine opplevelser på sommerleir hvor temaet var kjærlighet. 

Av Yousef Assidiq

 

YousefAssidiq_foto.mariannesømmeTil de som ikke vet det så er Agenda X ungdomsorganisasjonen til Antirasistisk Senter og som de fleste andre ungdomsorganisasjoner så er høydepunktet i året når man reiser med medlemmene sine på sommerleir.

Temaet for årets sommerleir var ’kjærlighet’ og jeg ble invitert med for å snakke om hat (det ”motsatte” av kjærlighet).

Mitt foredrag handlet om hvordan mitt valg med å konvertere til islam førte til drapstrusler, uønskede besøk på døra og brev i postkassa. Jeg fortalte også om hvordan mitt første møte med politiet var og at til tross for at det ikke var så bra så har de nå gjort en masse endringer for å bedre ta imot hatkriminalitet.

Tidligere i uka hadde for eksempel Warsan Ismail (Somaliern) og flere andre foredragsholdere vært der å snakket om sine erfaringer og tanker med temaet til sommerleiren på en eller annen måte.

Det kuleste med sommerleiren var egentlig at ungdommen var helt herlige, ikke bare var de reflekterte og oppleste på samfunnet og var fullt klar over hva som skjedde rundt dem. De var også engasjert til tennene og man følte så mye samhold og kjærlighet.

Planen da jeg reiste var egentlig å holde foredraget og ta bussen rett hjem igjen samme dag, det eneste jeg hadde pakket med meg var skift til en dag – men når man først kom dit og følte på kjærligheten fra ungdommen og fra de somaliske tantene som sto på kjøkkenet og brukte hele dagen på å røre rundt i enorme gryter og lagde den herligste maten som man rett og slett ikke kunne reise ifra – så jeg ble likeså godt to dager ekstra uten klær eller noe.

Som jeg sa innledningsvis var temaet for årets sommerleir ’kjærlighet’ og denne kjærligheten følte man umiddelbart når man kom inn på leirområde. Det var bare smil, latter, fnising og alt som hører til en vellykket sommerleir for ungdommer.

På leiren var alle religioner og verdisett samlet. Noen var ateister, andre var kristne og de fleste var muslimer og alle praktiserte religionen i varierende grad. Det kuleste var at alle var samlet på samme sted og at det ikke var et tema en gang. Det var liksom så naturlig at man skulle være ulike at det å være ulik liksom ble fellesnevneren som alle definerte seg selv og hverandre etter.

Iløpet av denne sommerleiren fikk jeg virkelig et nytt hjem som jeg kan plusse på den allerede voksende lista.

Det som traff meg best var at denne campen var det ultimate beviset på at vi er mennesker og at hvor man kommer fra ikke spiller noen rolle. Ungdommen i dag bryr seg virkelig ikke så mye om hvor de er fra – de er mye mer opptatt av hvor de er og hva de kan få ut av det.

I tillegg til kjærlighet var det også enormt mye talent på leiren, det var kommende rap-stjerner, DJs og innen teater og standup. Som mentorer hadde ungdommen noen av de aller mest kjente og dyktige innen hvert sitt felt. Akkurat som meg hadde de på et eller annet tidspunkt kommet over Agenda X og har man først møtt organisasjonen én gang, da er det nesten umulig å snu ryggen igjen.

Du får bare lyst til å bidra, man får bare lyst til å engasjere seg og fortsette med å hjelpe ungdommen i riktig retning, selv om de allerede er godt på vei.

Det som var deiligst for meg på denne campen var at også jeg følte at jeg kunne slappe av og bare være meg selv. Det var ingenting som var forventet, det var ingenting som var stift eller fastbestemt, man bare slappet av og følte seg ordentlig hjemme.

Iløpet av denne sommerleiren fikk jeg virkelig et nytt hjem som jeg kan plusse på den allerede voksende lista. Det hjemmet heter Agenda X og det ligger i lokalene til Antirastisk Senter.

Dette hjemmet kan jeg anbefale på det aller sterkeste til barn og ungdom, men også til oss voksne som skal være rollemodeller. Lederne, barna, ungdommen og hele apparatet er det umulig å ikke bli glad i og det er bare helt umulig å ikke engasjere seg videre når foten først er på innsiden.

Jeg ble invitert dit som foredragsholder, men jeg dro derfra som en stolt Agenda X-er som nettopp hadde lært igjennom foredrag og praksis hva ekte kjærlighet er for noe.

 

Check it out: http://www.agendax.no/

Les mer om og av Yousef Assidiq: 

 

0 0 votes
Artikkelvurdering
Antirasistisk sentersommerleir
Abonner
Send e-postmelding når
6 Kommentarer
Best likt
Nyeste Eldste
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] sommer var jeg på Agenda X sin sommerleir, det skrev jeg om i min forrige spalte her på Religioner.no. Det jeg ikke nevnte i min forrige spalte var at det var invitert en […]

trackback

[…] Agenda X […]

trackback

[…] Agenda X […]

trackback

[…] Agenda X […]

trackback

[…] Agenda X […]

trackback

[…] Agenda X […]