Ni drept i angrep på Ahmadi-muslimer i Burkina Faso

|
Martyerer - Kilde Ahmadiyya

Lokale Ahmadi-muslimer var onsdag kveld samlet til bønn i moskeen i Mehdi Abad da terrorister kom og drepte ni av tilbederne.

Av Yasir Fawsi

Mens bønneropet ble ropt ut ankom åtte væpnede terrorister på motorsykler, invaderte moskeen og begynte å true tilbederne.

Terroristene skilte ni av de eldre mennene, inkludert imamen i moskeen, fra de andre tilbederne og tvang dem ut på gårdsplassen. De krevde så at imam Alhaj Boureima Bidiga (67) skulle gi avkall på sin tro. Imamen skal ha svart: «Hvis du ønsker å ta hodet mitt, så kan du det, men det er ikke mulig for meg å fordømme Ahmadiyya-islam.» Imamen ble da skutt og drept.

Terroristene fortsatte deretter i tur å stille det samme spørsmålet til de andre åtte mennene. En etter en nektet mennene å fornekte sin tro og en etter en ble de skutt og drept. Mens drapene fant sted, utbrøt martyrene “Allahu Akbar” (Gud er stor) som deres siste ord. Dette fant sted foran de andre tilbederne, inkludert barn.

Etter dette truet terroristene med å returnere til landsbyen og drepe alle de gjenværende ahmadi-muslimene hvis tilbederne gjenåpnet moskeen eller ikke ga avkall på Ahmadiyya-islam.

Likene til de drepte forble der de falt hele natten, da andre fryktet at de også ville bli drept hvis de hentet likene. Martyrene ble gravlagt dagen etter

En talsperson for Ahmadiyya muslimsk trossamfunn sa:

«Vårt fellesskap, over hele verden, er én familie, og vi er knust over det brutale drapet på våre brødre og sørger med deres kjære. Vi ber om at Gud omslutter martyrene i sin barmhjertighet.»

“Vi ber også for sikkerheten til Burkina Faso og at regjeringen oppfyller sin plikt til å beskytte alle innbyggere, inkludert ahmadi-muslimer, og at gjerningsmennene til denne avskyelige og onde forbrytelsen blir stilt for retten.”

Navnene på de drepte er som følger:

Alhaj Boureima Bidiga – 67 år

AG Maniel Alhassane – 70 år

AG Hamidou Abdouramanae – 66 år

AG Ibhrahim Souley – 66 år

AG Maliel Ousseni – 66 år

AG Soudeye Ousmane – 58 år

AG Maguel Agali – 52 år

AG Idrahi Moussa – 52 år

AG Adramane Agouma – 43 år

“Model Village”

Mehdi Abad er en landsby der majoriteten, rundt 650 av innbyggerne, er ahmadi-muslimer. Landsbyen ligger nær den nordlige byen Dori.

Bilde er viser den rammede moskeen i landsbyen Mehdi Abad, en såkalt “model village”, som ahmadiyyamuslimsk ingeniør og arkitektforening IAAAE selv hadde bygget ferdig i 2013 med hovedfokus på fornybar energi.

Ahmadi-muslimer blir forfulgt for sin tro av både statlige og ikke-statlige aktører i mange land med muslimsk majoritet. I 2010 ble mange ahmadi-muslimer myrdet da terrorister angrep to moskeer samtidig i den pakistanske byen Lahore.

Forsidebildet viser de ni som ble drept i moskéangrepet. Kilde: Paama UK. 

Lenker: 

 

 

0 0 votes
Artikkelvurdering
ahmadiyyaterror
Abonner
Send e-postmelding når
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments