Bør tro og politikk holdes adskilt?

|
compass-3408928_1920

Jehovas vitner truer sine medlemmer med ekskludering om de benytter seg av stemmeretten. Hva mener andre tros- og livssynssamfunn om det å engasjere seg politisk?

Kommunevalget 2019 nærmer seg. Hvordan forholder norske tros- og livssynssamfunn seg til politisk engasjement?

Jehovas vitner ønsker ikke å ha noe med politikk å gjøre. Selv det å benytte seg av stemmeretten sin gir grunnlag for eksklusjon fra dette trossamfunnet.

Dessverre er ikke Jehovas vitner med i Uenighetens fellesskap-prosjektet, men det er flere titalls andre tros- og livssynssamfunn. I denne samlingen med videoer kan du høre representanter fra disse samfunnene fortelle om sitt syn på politisk engasjement. Tros- og livssynsrepresentantene henvender seg direkte til deg, uten formidlende mellomledd.

Uenighetens fellesskap er et samarbeid mellom Religioner.no, Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) og flere titalls tros- og livssynsorganisasjoner. Prosjektet ble støttet av OXLO.

Besøk oversikten over spørsmål for å få tilgang til alle de ca. 1200 videoene. Eller besøk oversikten over tros- og livssynsorganisasjoner for å få oversikt over deltakerne i prosjektet.

5 2 votes
Artikkelvurdering
religiontag1
Abonner
Send e-postmelding når
3 Kommentarer
Best likt
Nyeste Eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Mat Test

Stemmer.