Vi lever jo hver dag i et uenighetsfellesskap

|

Asle Ambrosius Dingstad fra Den nordisk-katolske kirke er en av om lag hundre mennesker som har bidratt til Uenighetens fellesskap-prosjektet. Her kan du høre ham fortelle om hvordan det var.

Asle Ambrosius Dingstad er en av de deltagerne i Uenighetens fellesskap-prosjektet som har utført den doble oppgaven med både å skrive besvarelsene, og presentere dem foran kamera. Dingstad forteller også at han har stor sans for konseptet og det faktum at det ikke er et mål å komme til enighet, men heller å informere om seg selv på ens egne premisser.

– Jeg har forstått det slik at man vil at overbevisninger skal brynes, at man skal våge å stå for det man tror, og at man i den prosessen skal vise respekt for andre.

På spørsmål om hva han håper kan komme ut av prosjektet svarer Dingstad at han vil håpe at det fører til at man tar tro og religion på alvor.

– At man skjønner at alle mennesker har en eller annen tilnærming til livet, som man kanskje ikke vanligvis setter så mange ord på, men som ligger der som briller som vi ser virkeligheten igjennom. Bare det at den enkelte blir klar over det, blir utfordret på det, og sier tydelig: «Jeg tar på meg brillene frivillig fordi jeg mener at det er briller som hjelper meg til å se virkeligheten slik den er.» Bare det synes jeg er positivt.

Dingstad antyder også at det kunne vært interessant med en samtaler deltakerne imellom, altså analoge arrangementer i forlengelsen av dette digitale prosjektet.

– Det må i så fall skje i samme toleransens ånd som dette prosjektet, sier Dingstad og legger til:

– Toleranse betyr jo ikke at alt er like sant, men det betyr at enhver får lov til å stå for det de mener, og at det er religionsfrihet og at vi støtter hverandre i dette fundamentale.

Uenighetens fellesskap-lanseres tirsdag 20. november 2018. Vil du være med på lanseringsfesten kan du melde deg på her.

Prosjektet er utført av Religioner.no i samarbeid med Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) og flere titalls norske tros- og livssynsamfunn. Prosjektet har mottatt støtte fra OXLO- Enhet for mangfold og integrering i Oslo kommune.

0 0 votes
Artikkelvurdering
Abonner
Send e-postmelding når
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments